У Кременчуці відкрили дві меморіальні дошки на честь прапороносця 9-ї сотні Самооборони Майдану Ігоря Сердюка. Сталося це в день, коли йому виповнилося б 45 років. Однак 18 лютого він загинув поблизу Маріїнського парку в центрі Києва. Саме в той момент, коли кременчужанин разом із побратимами працював на спорудженні барикади, пролунав постріл снайпера. Куля влучила в обличчя...

Місцеві майданівці пропонували перейменувати на честь звитяжця вулицю чи сквер у Кременчуці. Та найближчі родичі попросили поки що обмежитися встановленням меморіальних дощок. Передусім для того, щоб не завдавати землякам зайвих клопотів, пов’язаних із переоформленням документів, і не наражатися на їхню зворотну реакцію.

Дві кам’яні дошки із зображеннями Героя Небесної Сотні та відповідними написами встановили на фасаді будинку за адресою вул. Першотравнева, 3, де він жив (на знімку), і приміщенні школи №18, в якій учився. Його подвиг на велелюдних урочистостях з нагоди відкриття знаків пам’яті згадували рідні загиблого, керівники міста, представники громадськості. У школі провели також урок мужності, присвячений колишньому випускникові.

Полтавська область.

Фото з кременчуцького сайту Vestnіk.іn.ua.