Вчорашня робоча поїздка Голови Верховної Ради Володимира Литвина до Новоград-Волинського району Житомирщини розпочалася з відвідування 30-ї механізованої бригади. Глава парламенту сказав, що хоче ознайомитися з умовами життя та харчування військових, адже саме воїни цієї бригади виконують дуже складні місії за межами України. Саме від того, як вони їх виконуватимуть, залежить мир і спокій у світі, бо якщо десь виникне конфлікт і нічого не робити, то це може перекинутися на твій дім.

У Палаці культури імені Лесі Українки Новограда-Волинського відбулася зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни, ветеранами-афганцями та ветеранами праці. Звертаючись до ветеранів, Володимир Литвин сказав, що вони здійснили великий подвиг не лише ратний, а й повоєнний. Він наголосив: не треба вести суперечку, чи потрібен День захисника Вітчизни — треба, щоб люди відчули, що до них проявляють увагу, розуміння, що вони не наодинці зі своїми клопотами, проблемами. Що далі Велика Вітчизняна війна, то більше дискусій, а потрібно робити все для розуміння того, що зробили наші діди і батьки, щоб це був урок тим, хто хоче запалити світ.

Цей день потрібен і тому, що є люди, які в наш мирний час брали участь у воєнних діях на територіях інших держав, виконуючи інтернаціональний обов’язок. Бо можна почути, що учасник Великої Вітчизняної війни — це одне, а афганці та інші — просто підтримували ті чи інші режими. Завдяки цим людям у повоєнний час ми не мали таких глобальних конфліктів, спрацьовувала система противаги між двома найбільшими країнами.

Нам потрібно мати потужну державу, потужну оборону, мати союзників, наголосив Володимир Литвин. Він нагадав, що коли недавно зустрічався з Головою Держдуми Російської Федерації Сергієм Наришкіним, то йшла мова про необхідність збереження пам’яті, адже дійшло до того, що треба на законодавчому рівні вносити доповнення до законів про відповідальність за наругу над могилами тих, хто віддав свої життя, захищаючи рідну землю. Наші країни не повинні нагадувати пару, яка розлучилася і тепер вирішує, хто кому більше винен. Це не приведе до встановлення істини. Треба мати історичну пам’ять, думати, як організувати життя далі. Маємо багато зовнішніх викликів, які впливатимуть на Україну. Наприклад, йтиме боротьба за ресурси, зокрема, за продовольство, є й проблема питної води, проблема енергоносіїв. І Україна має тут свої можливості, але не може бути так, як на Житомирщині, наголосив В. Литвин. Землі взяли в оренду ті, хто жодного стосунку до неї не має, привозять техніку, своїх людей, посіяли-зібрали, а місцеве населення сидить без роботи. Про тваринництво також не думають, а саме воно може дати селянам роботу.

Володимир Литвин також запевнив присутніх, що під час перегляду бюджету буде збільшено пенсії та заробітні плати бюджетникам. Глава парламенту вручив групі ветеранів Почесні грамоти і цінні подарунки Верховної Ради.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.

Інші фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.

Цінний подарунок з рук глави парламенту отримує  радіотелефоніст мінометної батареї механізованого батальйону 30-ї окремої гвардійської механізованої бригади Марина Іванченко.

Під час зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни.