У Житомирі триває благодійна акція «Разом до життя», ініційована студентами Національного агроекологічного університету. До неї долучилися інші вищі навчальні заклади, загальноосвітні школи, підприємства, громадські організації. 

Всі зібрані кошти підуть на лікування онкохворих дітей, які перебувають в обласній дитячій лікарні, — їх там тепер 35. Ключовим заходом проекту став благодійний марафон «Разом до життя», участь у якому взяли відомі українські виконавці — Валерій Харчишин, Олександр Воєвуцький, Василь Бондарчук, Євгенія Власова, Олег Собчук.

— Це творчі люди з відкритими серцями, заради такої благородної мети вони виступили перед житомирянами безплатно, — сказав голова оргкомітету благодійного марафону Іван Мартинчук.

Благодійний вечір благословив єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. Після підрахунку грошей, які кидали у скриньки під час концерту, було оголошено зібрану суму — понад 236 тисяч гривень. На що саме направити кошти — вирішать лікарі з батьками хворих дітей. До участі в марафоні долучились і представники влади, зокрема перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков. Він запевнив, що на найближчій сесії розглядатиметься питання про виділення додаткових коштів для лікування хворих дітей.

До речі, якщо кожен житель області щодня заощаджуватиме всього 4 копійки для допомоги онкохворим дітям, вони будуть забезпечені всім необхідним. Про це нагадав лідер групи «Друга ріка» Валерій Харчишин.

Фото Катерини ТАРАНОВСЬКОЇ.