У кожного — своє розуміння щастя. І все ж у сиріт воно особливе, приземлене. Розгадати цей феномен спробував відомий фотохудожник Олег Григор’єв. Його портрети дітей з неблагополучних, малозабезпечених, заробітчанських сімей, якими опікується благодійний фонд «Карітас», відкрили днями у Тернопільському українському домі «Перемога».

Мета заходу — привернути увагу громадськості та влади до долі малюків, які опинилися у складних життєвих обставинах. Для цих дітей щастя — це батьківська любов, ласка, шматок хліба, а вже потім матеріальні речі, гарна освіта, достаток.
— Тернопільський «Карітас» працює з ними з 1994 року, — розповідає директор благодійного фонду отець Андрій Марчук. — Спочатку ми думали лише про те, як нагодувати й одягнути цих дітей. Але згодом зрозуміли: цього замало. З дітьми почали працювати педагоги, психологи. Відкрито арт-студію, організовуємо позашкільну роботу у гуртках, тематичні тренінги, спортивні змагання, екскурсії, походи, відпочинок у літніх таборах. Спільнота «Віра і світло» допомагає реалізувати себе дітям-інвалідам.
— У Тернополі понад 200 малюків, позбавлених батьківського піклування, — каже заступник міського голови Леонід Бицюра, — тому ми високо оцінюємо роботу благодійного фонду. Гадаю, ці знімки нікого не залишать байдужими.
На знімках: вони хочуть бути щасливими.
Фоторепродукція автора.