Законопроект, що стосується реформування газотранспортної системи, включено до порядку денного на п’ятницю. Про це під час брифінгу повідомив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. «Якщо дійде черга, то ми його розглянемо. Якщо не встигнемо, то відповідно, розглядати не будемо», — сказав він.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи передбачає даний законопроект можливість приватизації ГТС, народний обранець підкреслив, що якщо розглядати вихід компанії на ринок ІPO для залучення коштів як один з елементів приватизації, то так. Але якщо розглядати цей проект як передачу української газотранспортної системи комусь, то тоді потрібні відповідні рішення. Усе залежатиме від ходу переговорів з Росією.

Сьогодні, за його словами, тривають переговори в контексті створення тристороннього консорціуму. «Чи будуть ці переговори успішними, хто увійде в консорціум і чи погодяться європейські структури разом з Російською Федерацією та Україною взяти на себе відповідальність за стан нашої ГТС і надалі за її роботу, покажуть результати переговорів», — підкреслив А. Єфремов.