З обуренням сприйняли голови рад Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей нову ініціативу міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника скоротити у школах кількість уроків української мови та літератури і скасувати предмет «Історія України».

«Своїми антиукраїнськими висловлюваннями та вчинками Дмитро Табачник остаточно дискредитував себе, бо протиставив власні корисливі інтереси думці абсолютної більшості населення України, — йдеться у зверненні голів обласних рад. — І якби в країні була патріотична влада, то вона б не дала жодного шансу з’явитися на державних посадах подібним україноненависникам, а в разі бодай планів замаху на національну ідею швидко дала б адекватну оцінку таким діям».

Олег Панькевич, Олексій Кайда та Олександр Сич виступають проти вимивання з державної системи освіти української світоглядної основи та закликають владу не допустити скорочення держзамовлення в українських вишах і закриття українських шкіл.

«Сьогодні всі надбання незалежної України можуть знищити розчерком пера однієї особи, — йдеться у зверненні. — На посаді міністра перебуває людина, яка насаджує українцям штучну ідеологію, наприклад, про «двомовність» України. Завдяки подвійним стандартам міністра Табачника вся країна опинилася в ситуації 70-х років минулого століття, коли влада проводила суцільну русифікацію».

Голови рад Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей вимагають негайно звільнити Дмитра Табачника з посади міністра освіти та науки, молоді та спорту.

Львів.