Поведінка Дерека Чісори до і після поєдинку з Віталієм Кличком вийшла за межі дозволеного та образила всіх шанувальників боксу та спорту загалом. Про це йдеться в заяві, котру розмістив на порталі boxіngscene.com сам британець:
«Після широкого огляду в пресі мого бою з Віталієм Кличком в Мюнхені я відчуваю, що маю щиро вибачитися за свою участь в сценах і до, і після бою, який мав стати найбільшим у моїй кар’єрі. Моїй поведінці немає прощення, а моїм діям немає виправдань. Я не хочу вдаватися у конкретні деталі зараз, бо дисциплінарний комітет британської федерації боксу ще буде розслідувати це, а також мій конфлікт з Девідом Хеєм, коли мене вдарили пляшкою.
Я визнаю: мої дії були абсолютно непрофесіональними. Тепер, з холодною головою і після всього, що сталося, розумію: мої дії були невиправданими, і я глибоко збентежений через те, що пишуть ЗМІ.
Як професіональний боксер, я повинен вести себе належним чином завжди, особливо контролювати свою агресію. Я принизив багатьох людей в суботу ввечері, в тому числі і себе, щиро жалкую.
У Мюнхені я повною мірою співпрацював з німецькою поліцією і в результаті був звільнений без пред’явлення звинувачень. На даному етапі я не даватиму жодних коментарів, очікуючи результату формального слухання».