Ці слова належать Борису Олійнику. А сказав він їх у передмові до книги Анатолія Раханського «Десять років в Парламентській асамблеї Ради Європи».
Віце-президент ПАРЄ, голова Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, Герой України, академік НАНУ, письменник Борис Олійник як ніхто міг оцінити подвижницьку роботу А. Раханського як члена Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ. Варто зауважити, що автор книги понад 100 разів виступав на сесіях Ради Європи. Його динамізм, активність сприяли обранню головою комісії ПАРЄ з питань науки і технологій, а також культури, науки та освіти.
Ліквідатор 1-ї категорії  А. Раханський впродовж десятиліття ініціював обговорення на кожній сесії ПАРЄ Чорнобильської катастрофи. На жаль, заклики про допомогу не завжди знаходили розуміння. Тому так гостро і висловився Борис Олійник і та фраза винесена у заголовок.
Книга, безперечно, стане надзвичайно цінною для тих, хто поставить собі за мету об’єктивно уявити роботу української делегації у ПАРЄ. Адже значна її частина — це офіційні документи з 1996 по 2005 рік включно. За ними можна простежити, як на загальноєвропейській арені формувався імідж нашої держави!
Народний депутат кількох скликань Анатолій Раханський своєю книгою дарує читачам добру нагоду ширше ознайомитись із багатовекторністю становлення соборної незалежної України.
Вл. інф.