Голова Верховної Ради Володимир Литвин високо оцінює сприяння Комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС у питанні реалізації європейських прагнень нашої держави.

«Ви залишаєтеся прихильниками України і докладаєте багато зусиль, щоб Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом було парафовано, — сказав В. Литвин під час зустрічі з членами Європейського парламенту в Комітеті з парламентського співробітництва між Україною та ЄС (на знімку). — Члени комітету переймаються тим, аби Україна була якомога ближче до Європи».

Керівник українського парламенту також наголосив на важливості серйозного ставлення до останньої резолюції ПАРЄ щодо України, зазначивши, що необхідно організувати системну роботу стосовно реалізації відповідних приписів та вести діалог з європейськими структурами.

Своєю чергою, голова делегації Європарламенту в Комітеті з парламентського співробітництва між Україною та ЄС Павел Роберт Коваль підкреслив, що одним з головних питань у відносинах між Україною та Євросоюзом є наступні парламентські вибори в Україні. За його словами, демократичність і прозорість виборчого процесу сприятимуть підвищенню авторитету України як демократичної держави.

Відповідаючи на запитання учасників зустрічі, В. Литвин підкреслив, що закон про вибори народних депутатів, який є результатом компромісу та порозуміння в парламенті, було ухвалено голосами 366 народних депутатів — представників як більшості, так і опозиції. Голова Верховної Ради України заявив, що він є противником внесення змін до цього документа, оскільки цей процес може стати постійним і призведе до протистояння у парламенті. До того ж він повідомив, що нині в парламенті не зареєстровано жодного законопроекту про внесення змін до виборчого закону.

Голова Верховної Ради висловив сподівання, що нинішнє засідання Комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС буде результативним і сприятиме активізації співпраці нашої країни з Європарламентом.

Прес-служба Верховної Ради України.