Народні депутати — медики, представники опозиційних фракцій вимагають від Міністерства охорони здоров’я припинити діяльність комісії МОЗ, яка займається обстеженням екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Адже, на їхню думку, члени комісії порушили клятву Гіппократа і розповсюдили недостовірну інформацію про стан її здоров’я. Про це під час брифінгу заявив член Комітету з питань охорони здоров`я, міністр охорони здоров’я опозиційного уряду Сергій Шевчук, повідомила прес-служба партії «Батьківщина».
«Сьогодні йдеться не просто про діагноз Тимошенко, сьогодні зрозуміло одне: ми можемо встановити діагноз діючій владі, і цей діагноз — страх, переляк перед лідерами опозиції — Тимошенко та Луценком», — сказав він.
За словами С. Шевчука, народні депутати вимагають від пенітенціарної системи дотримуватися рекомендацій групи міжнародних лікарів, які проводили обстеження екс-прем’єра, та «імплементувати ці рекомендації в конкретну лікувальну практику і забезпечити їй належне обстеження».
Парламентарій також зазначив: незважаючи на те, що комісія МОЗ продовжує дезінформувати суспільство про реальний стан здоров’я Ю. Тимошенко, «всіх приємно здивували медики Качанівської колонії».
«Вони через заяву управління охорони здоров’я пенітенціарної служби повідомили, що прийняли рішення виконувати рекомендації, надані німецькими лікарями, які обстежували екс-прем’єра, і не виключили можливість обстеження й оперативного лікування за межами колонії», — сказав депутат.
Він нагадав, що німецькі фахівці у своєму висновку вказують на серйозність хвороби засудженої і що її повноцінне обстеження та лікування можливе лише за межами колонії. Крім того, не виключається можливість хірургічного втручання.