«Елітний» підрозділ на Херсонщині оскандалився настільки, що навіть міліцейське керівництво хоче його розформувати.
Херсонщина може стати першим регіоном України, де розформують управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ). Про це на колегії за участю очільників облради, облдержадміністрації та прокуратури краю повідомив начальник обласного управління МВС генерал-майор Валерій Литвин. На його думку, УБОЗ уже давно належно не виконує свої обов’язки, прикриваючись сміховинними «досягненнями» і відвертими приписками.
— За останніх півтора року в УБОЗі змінилося три керівники, однак працює цей підрозділ дедалі гірше. Як приклади успішної боротьби з корупцією представлено дві справи про... давання хабарів працівникам ДАІ. Із дев’яти організованих злочинних угруповань, знешкоджених на Херсонщині торік, лише три викрив власне УБОЗ. Одне знищене угруповання борці з оргзлочинністю безпідставно приписали собі, хоча ліквідували його карний розшук разом із СБУ. Красти досягнення в спецслужби — позорище! — емоційно висловився на колегії генерал-майор Валерій Литвин. — Якщо до кінця лютого нічого не зміниться, УБОЗ буде розформовано і створено заново, а всіх його нинішніх співробітників — звільнено. Це питання погоджено з керівництвом МВС України.
Незадоволена роботою УБОЗу й місцева влада, яка стривожена і зростанням злочинності на Херсонщині загалом, і тим, що винуватці багатьох особливо небезпечних злочинів у нас залишаються безкарними. З минулих років за міліцією тягнеться «хвіст» із 189 нерозкритих навмисних убивств, з яких 57 скоєно із застосуванням вогнепальної зброї. І протиставити валу насильства нічого: навіть самі офіцери управління не вважають чесним і правильним заступитися за репутацію служби, яка ще недавно вважалася елітною. Жоден із них на колегії навіть не попросив слова.
 
Херсон.