Постійний діалог на високому рівні сприятиме ефективному розвиткові двосторонніх відносин між Україною і Росією. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з Головою Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Сергієм Наришкіним. «Ми віримо, що контакти на високому рівні між нашими країнами завжди приноситимуть позитивний результат і будуть стабілізуючим чинником наших відносин», — цитує Президента його прес-служба. При цьому глава держави нагадав про стратегічний характер українсько-російських взаємин.

Президент також висловив упевненість, що відносини двох країн розвиватимуться й на рівні законодавчих органів. «Немає сумнівів, що ми створимо атмосферу дружби і взаєморозуміння між двома парламентами», — підкреслив В. Янукович. Він, окрім того, привітав С. Наришкіна з обранням Головою Державної Думи та побажав успішної роботи на цій посаді.

Зі свого боку С. Наришкін подякував за можливість відвідати Україну, підкресливши: цей візит є першим, який він здійснює як Голова Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації. «Я дуже сподіваюся, що цей візит буде продуктивним, ефективним, тим більше що на тлі дуже активного політичного діалогу, який ведуть керівники наших країн, було дано хороший імпульс для розвитку співпраці у всіх сферах — економічній, гуманітарній, політичній», — сказав він, додавши, що Російська Федерація «рішуче налаштована на дуже активну й ефективну роботу».