Опозиція вимагатиме розгляду під час нинішнього пленарного тижня проекту постанови, внесеної фракціями «БЮТ-Батьківщина» та «НУ—НС» про звільнення міністра освіти й науки Дмитра Табачника за «антиукраїнську діяльність». Про це на брифінгу повідомив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко. «Ми хочемо допомогти Президенту перемогти україножерів і не чекати, коли адміністрація Президента це зробить, — сказав він та додав, що переконаний у необхідності розгляду у Верховній Раді цього питання та ухвалення відповідного рішення.

Окрім того, опозиція зареєструвала проект постанови, якою пропонується відкликати урядовий законопроект про вищу освіту. М. Томенко зауважив, що робоча група, створена при Кабінеті Міністрів, готує документ, який кардинально відрізняється від уже поданого урядового законопроекту про вищу освіту. Але цей законопроект не можна буде зареєструвати доти, поки на розгляді в парламенті перебуває урядовий законопроект і два альтернативні — Ю. Мірошниченка та А. Яценюка і Л. Оробець. А після відкликання урядового законопроекту Кабмін зможе внести новий, узгоджений, законопроект, підготовлений робочою групою.
Заступник глави парламенту висловив стурбованість фінансуванням виплат зарплат бюджетникам — за його даними, у деяких регіонах не вистачатиме коштів на виплату зарплат учителям, лікарям до двох-чотирьох останніх місяців року. За словами М. Томенка, опозиція вимагатиме перегляду держбюджету-2012 і має конкретні пропозиції — з чого зняти фінансування, а де — додати. Опозиційні фракції також протестуватимуть проти приватизації низки підприємств у вуглевидобувній, транспортній та туристичній галузях, зокрема, приватизації Укрзалізниці, готелю «Спорт».