Бокс. Мюнхен (Німеччина). «Олімпіагалле». Нікчемна особа, інакше його і не назвеш, 28-річний Дерек Чісора з Великої Британії після зважування напередодні бою підступно вдарив по щоці свого суперника, 40-річного українця Віталія Кличка — чемпіона світу в надважкій вазі за версією WBC (Всесвітньої боксерської ради). Стало відомо, що за цей негідний вчинок хулігана оштрафували на 50 тисяч доларів.

Про стягнення штрафу повідомив президент WBC Хосе Сулейман, інформує Boxіngscene. За його словами, британський боксер таким чином розраховував вивести Віталія Кличка з психологічної рівноваги, але, «впевнений, за свій вчинок йому доведеться заплатити на рингу». Хосе Сулейман додав, що половина суми штрафу піде у доброчинний фонд, котрий допомагає дітям.
Чісора продовжив свої неподобства. Вже перед самим боєм на ринзі встиг образити... Володимира Кличка. Провокатор набрав води в рота і виплюнув її в обличчя Володимира, наблизившись упритул.
Фахівці сходяться на думці, що саме брудна поведінка Дерека Чісори і призвела до його поразки, попри непоганий рівень боксу, продемонстрований британцем.
— З точки зору спорту Чісора показав хороший результат, але як людину я його не поважаю, — сказав Віталій Кличко. — Бій був важким, я трохи розчарований таким його перебігом. Про ляпас під час бою не думав — на рингу я спокійно і без емоцій роблю свою роботу. Суперник був надмотивований, мені довелося бути дуже уважним. Чісора хоче багато чого. Якщо відверто, то мені соромно за таких боксерів, подібна поведінка неприпустима.
А от Чісора свої дії обговорювати не захотів. «Можете мене освистувати, але ви прийшли сюди, щоб дивитися бокс, який ми всі любимо. Я буду наполегливо працювати, щоб отримати реванш, — пообіцяв він. — Мені байдуже, з ким із братів я битимуся. А сьогодні мене переміг досвід Віталія».
Тепер про сам поєдинок. Тривав він усі дванадцять раундів, і в кожному перевагу мав Кличко. В одних — більшу, в інших — меншу. Варто зазначити про суттєвий факт, котрий, безумовно, впливав на перебіг бою. Віталій отримав травму плеча в четвертому раунді. Про це він розповів уже після закінчення поєдинку: «Вісім раундів мені довелося боксувати практично без лівої руки. Я не міг нормально рухати нею».
Інколи українець частував опонента влучними потужними ударами. Чісора й справді має бетонну щелепу. Хоча, моторний в перших раундах, і він під завісу зустрічі помітно випустив пару.
Одне слово, Віталій Кличко здобув заслужену перемогу і зберіг титул. Три арбітри були одностайні — 119:111, 118:110, 118:110.
13-й раунд...
Після цього події розгорталися ще крутіше. Але на перший план вийшов Девід Хей, котрий влаштував бійку зі своїм співвітчизником Чісорою на прес-конференції після поразки останнього від Віталія Кличка.
Як повідомляє Daіly Maіl, в результаті інциденту розсічення обличчя отримав менеджер Хея — Адам Бут. Чісора нібито знущався над Хеєм через погано проведений тим чемпіонський бій проти Володимира Кличка минулого року, а також намагався викликати Хея на поєдинок.
У бійці, що сталася після цього і тривала не менше п’яти хвилин, окрім боксерів брали участь і люди з їхнього оточення. Хей в якийсь момент ударив штативом від відеокамери тренера Чісори Дона Чарльза, після чого Чісора схопив скляну пляшку. Як стверджує Адам Бут, своє поранення він отримав саме після того, як його вдарили пляшкою, однак, хто саме завдав цього удару, поки неясно.
Німецька поліція таки затримала для допиту Дерека Чісору в аеропорту Мюнхена, звідки він мав вилетіти додому. Сталося це в той момент, коли він хотів зареєструватися на рейс. Чісору допитали в рамках офіційного розслідування з приводу згаданої бійки. Після цього боксера відпустили. А тепер поліція розшукує для бесіди Хея.
Фото з сайту WBC.
Усі пояcи залишилися в сім’ї.
Ось тобі, враже, за хамство.