Перевезений зі Львова до Бостонського опікового центру одинадцятирічний Андрій Царинський перебуває у відділенні інтенсивної терапії. Хлопчина пережив дві операції.
Як розповів заступник головного лікаря опікової комунальної лікарні Львова Ігор Стояновський, який контактує з американськими медиками, перша операція тривала понад шість годин. З тіла дитини було забрано всю обпечену шкіру. Ще через день прооперували кінцівки, що дало змогу зменшити вплив на організм токсичної дії продуктів розпаду ураженої шкіри. Після чого застосували процедуру, яка не має аналогів в Україні. Рани закрили кріоконсервованою шкірою. У Львові для цього використовують спеціально підготовлену шкіру зі спеціальної породи свиней. Вона може використовуватися лише протягом кількох днів. Американська кріоконсервована шкіра виконує свої функції протягом трьох місяців.
Після операцій у госпіталі розпочали культивування шкіри людини з її клітин. Ця технологія в Україні тільки в стадії розробки і на практиці не використовується. Вирощеною шкірою треба покрити понад 80 відсотків ураженого тіла.
За попередньою інформацією, такий курс лікування коштує майже мільйон доларів. Лікують українського пацієнта безплатно.
Стан хлопчини, поки він перебуває в палаті інтенсивної терапії, залишається стабільно тяжким. Медики не дають жодних прогнозів, скільки триватиме лікування.
Під час прямої лінії з Бостонською клінікою американські лікарі відзначили оперативні дії представників львівської влади і професіоналізм українських медиків.