Розвиток взаємовигідного співробітництва з Індією — один із пріоритетних напрямів зовнішньої політики нашої держави. 
На цьому наголосив учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Індії в Україні Радживом Кумаром Чандером (на знімку ліворуч), зазначивши водночас, що український парламент демонструє відкритість до співпраці і посилення діалогу на рівні голів парламентів. Він висловив сподівання, що Спікер Нижньої палати Парламенту Індії Мейра Кумар відвідає Україну з візитом у травні нинішнього року.
Сторони висловили одностайну думку, що важливим елементом у розбудові міжпарламентських зв’язків має стати активніша співпраця в рамках груп дружби та парламентських комітетів.
В. Литвин підкреслив також, що парламенти обох країн повинні спільно опрацьовувати питання щодо нових форм співпраці у міжпарламентському вимірі, зокрема взаємодії в рамках Міжпарламентського союзу.
«Можливості для співпраці є солідні, розраховуємо, що буде більше контактів між нашими людьми», — сказав В. Литвин, зазначивши, що Україна надає великого значення економічній складовій україно-індійських відносин і зацікавлена в їхньому подальшому поглибленні. Співрозмовники відзначили позитивну тенденцію зростання обсягів взаємної торгівлі.
Голова Верховної Ради України і пан посол висловилися за подальше поглиблення вже наявних зв’язків у гуманітарній та культурній сферах, зокрема в галузі освіти і науки.
Прес-служба Верховної Ради.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.