Народні депутати, що входять до складу фракції «БЮТ-«Батьківщина», передали 3,6 мільйона гривень (що еквівалентно 450 тис. доларів) Центру дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку Національної дитячої лікарні «Охматдит». Як повідомляє ЛігаБізнесІнформ, депутати принесли до приміщення центру кілька картонних ящиків з грішми, переважно купюрами по 100 і 200 гривень. Актом приймання-передачі коштів опікунській раді онкогематології та трансплантації кісткового мозку в клініці «Охматдит» передбачено, що ці кошти підуть на препарати для онкохворих дітей.
Як заявив лідер фракції БЮТ Андрій Кожем’якін, це — саме ті кошти, які отримав БЮТ у результаті проведеної акції з виявлення корупційних схем у Верховній Раді. «Наша фракція вирішила одноголосно із самого початку, тільки-но планувалася ця спеціальна акція, що всі кошти буде використано не на що інше, як на допомогу хворим дітям, — сказав він. 
Член опікунської ради Олена Мацибох повідомила, що тендер на закупівлю ліків уже оголошено, і вона сподівається, що їх закуплять уже протягом тижня. Члени опікунської ради пообіцяли надати звіт про використання 3,6 мільйона гривень громадськості.
***
Глава депутатської групи «Реформи заради майбутнього» радіє, що гроші, зібрані депутатами групи на лікування, підуть саме на ці цілі.
Про це заявив лідер групи «Реформи заради майбутнього» Ігор Рибаков, повідомила прес-служба народного депутата.
«Ми вимагали поінформувати до десятої ранку понеділка, куди конкретно бютовці передадуть ці гроші — й одразу Кожем’якін зробив заяву, повідомивши про те, що гроші передадуть хворим дітям.
«Ми також задоволені, — зазначив він, — що сума, яку одержав «Охматдит», у п’ять разів більша за ту, що її депутати нашої групи зібрали на лікування Забзалюка».