У кімнаті дільничних інспекторів міліції Решетилівського райвідділу Полтавщини, де порушник мав надати пояснення, в нього раптово погіршилося самопочуття. Бригада швидкої медичної допомоги, яка прибула на виклик правоохоронців, провела комплекс реанімаційних заходів, однак врятувати життя чоловікові не вдалося. Відомо також, що померлий тривалий час страждав на алкоголізм, про що є офіційний висновок лікарської комісії. За попередньою оцінкою судових медиків, причина смерті — серцево-судинна недостатність.

Як повідомили кореспонденту «Голосу України» у відділі зв’язків з громадськістю, попередня перевірка порушень у діях працівників міліції не виявила. За дорученням начальника УМВС України в Полтавській області Едуарда Федосова, для ретельного вивчення обставин інциденту створено робочу комісію. За фактом раптової смерті проводить перевірку і прокуратура Решетилівського району.
Чоловіка було затримано після дзвінка з одного із магазинів: мовляв, приїдьте й розберіться з хуліганом! Коли працівники міліції прибули за викликом, то застали там свого «доброго» знайомого — 43-річного місцевого п’яницю, який до того ж перебуває під адміністративним наглядом. З’ясувалося, що, придбавши в магазині пляшку оковитої, покупець тут же її... осушив, а потім почав лаятися, чіплятися до продавця та відвідувачів.