Учора Президент України Віктор Янукович побував на Полтавщині. Глава держави взяв участь у церемонії відкриття навчально-оздоровчого комплексу «Ерудит» Кременчуцького педагогічного училища імені А. С. Макаренка, де вручив сертифікат на обладнання математичного класу. У цьому закладі оздоровлюються та навчаються обдаровані діти.

 

Віктор Янукович відвідав також ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» — один із найбільших виробників транспортних засобів в Україні, продукцію якого постачають у понад 20 країн світу. Це підприємство спеціалізується на виробництві залізничного рухомого складу — вантажних та пасажирських вагонів 37 моделей, вагонів метро, міжрегіональних поїздів, рейкових автобусів; на виробництві візків пасажирських вагонів та вагонів метро; а також тунельних і поверхневих ескалаторів, контейнерів та автогрейдерів. У складальному цеху підприємства Віктор Янукович оглянув нові моделі пасажирських вагонів, зокрема швидкісного потяга, та потяг для метрополітену. Глава держави зазначив, що дасть відповідні доручення урядовцям для поглиблення співпраці щодо розвитку залізничної галузі з урахуванням можливостей вітчизняних виробників, у тому числі і Крюківського вагонобудівного заводу.

Крім того, В. Янукович наголосив на тому, що страхову медицину можна буде запроваджувати лише тоді, коли якість медичних послуг, які надаються в Україні, наблизиться до високого рівня.

«Необхідно розвивати первинну медичну допомогу, невідкладну швидку допомогу, наближати медичну допомогу до людей через сімейних лікарів та амбулаторії сімейної медицини», — сказав очільник держави. А ще додав, що сьогодні в Україні є якісні сучасні клініки, але, на жаль, їх небагато

Полтавська область.