Медична комісія, яка проводила докладне обстеження екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко й до складу якої, крім українських лікарів, входили й іноземні фахівці, завершила свою роботу. Про це заявила на прес-конференції за підсумками роботи комісії перший заступник міністра охорони здоров’я України Раїса Моісеєнко. За її словами, ніяких розбіжностей, які стосувалися б порядку роботи комісії, не виникло. Всі прохання іноземних лікарів виконувалися. Канадські лікарі, так само як і німецькі, виконали всі намічені заходи й уже залишили територію України. Свої висновки вони передали медичній комісії для обговорення. У результаті чого сформовано загальний висновок, який направлено до пенітенціарної служби.
Головний терапевт України Василь Нетяженко зазначив, що пенітенціарна служба надала фахівцям усю необхідну апаратуру для обстеження, зокрема, одноразові інструменти, тестові системи, електрокардіограф і багато чого іншого. Для самого проведення обстеження лікарям було надано дві кімнати.
Первинний огляд почався із запису всіх скарг Тимошенко на стан здоров’я. В. Нетяженко зазначив, що в процесі висловлення скарг у лікарів уже почала складатися картина про стан її здоров’я. За його словами, дуже важливим моментом у роботі комісії був обмін думками. Для цього спеціально запросили перекладача. Але канадські лікарі вільно володіли українською мовою. Іноземні лікарі підтвердили ті висновки, які вже були зроблені раніше українськими фахівцями, сказав В. Нетяженко.
Також у ході прес-конференції лікарі зазначили, що в медичному висновку ні про яке оперативне втручання не йдеться. Було заявлено, що німецькі лікарі погодилися проводити консультації під час усього періоду лікування екс-прем’єра. Нагадаю: напередодні ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що іноземні лікарі виявили в Тимошенко грижу хребта. Професор Євген Педаченко не зміг підтвердити інформацію про те, що в Тимошенко виявили грижу хребта.
Р. Моісеєнко наголосила, що комісія поки що не одержала від Ю. Тимошенко дозволу на оприлюднення її діагнозу. Але дійшла спільної думки, і її висновки, підписані керівництвом та лікарями пенітенціарної служби, будуть передані Ю. Тимошенко. Лікар, яка лікує Ю. Тимошенко, повідомила, що препарати, рекомендовані фахівцями комісії, є препаратами тих самих груп, які до цього рекомендували українські медики. Екс-прем’єра забезпечено всім необхідним, і милиці їй не потрібні.
 
Харків.