Як повідомив начальник центру пропаганди УМНС України в Полтавській області Віталій Шкаревський, тривожний сигнал надійшов із села Пізники Чорнухинського  району о 9.45, коли вогнем був охоплений дах будівлі. Пожежу було локалізовано о 12.37, а повністю її загасили близько 15.00.

На щастя, ніхто не постраждав. І все-таки  дах школи майже повністю згорів. Вогонь пошкодив і меблі в навчальному закладі, частину шкільного інвентарю. Тож приміщення, яке не так давно «відсвяткувало» 100-річний ювілей, потребує тепер капітального ремонту. А саму школу на невизначений час закрито. Дев’ятнадцятеро її учнів навчатимуться у сусідній Вороньківської школі І—ІІІ ст., куди їх возитимуть спеціальним автобусом.
За попередньою версією, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при використанні оператором газової котельні відкритого вогню. До того ж, з’ясувалося, що він більше години намагався погасити його самотужки й лише потім «здався», зателефонувавши на «101». Але час уже було втрачено...