Волинь уже найближчими роками може на 20 відсотків скоротити витрати природного газу, вважає начальник управління промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Леонід Кирильчук. 

В області п’ятнадцять суб’єктів господарювання за минулий рік виготовили 26,4 тисячі тонн паливних гранул і брикетів, що еквівалентно 12,9 мільйона кубометрів природного газу. І ця цифра постійно зростатиме. Розробляється проект із виготовлення щорічно десяти тисяч паливних гранул на підприємстві «Волиньторф». У планах також будівництво двох станцій із виробництва біогазу в Турійському районі і в місті Нововолинську.
Щороку дедалі активніше використовуються для палива подрібнена на тріску деревина, солома. Особливо активно в цьому напрямі працюють у Ківерцівському районі, де торік майже всі бюджетні установи обігрівали місцевими видами палива. Дедалі більші площі в області займають плантації енергетичної лози. Нині вони становлять 148 гектарів, у перспективі можуть сягнути 30 тисяч гектарів. Не скидають із розрахунків і таке традиційне паливо, як вугілля. У шахтарському Нововолинську на нього переведуть котельню в 15-му мікрорайоні. Це дасть змогу скоротити на 22 відсотки споживання газу в комунальній системі міста.
 
Волинська область.