Крим, який пережив шторм і аномальний холод, може опинитися в полоні паводкових вод
Зміна погоди, підвищення температури і спровоковане цим танення снігів можуть викликати на півострові паводки та підтоплення. МНС закликає місцеву владу особливу увагу в населених пунктах приділити контролю за станом дренажних систем і зливових каналізацій. 
При різкому потеплінні вони можуть не впоратися з додатковим навантаженням вод, що туди надходитимуть. Також підвищення температури автоматично призводить до збільшення рівня води в річках. Особливо гірські, котрих у Криму безліч, часто навесні виходять із берегів.
Помічник начальника Головного управління МНС України в АРК з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю Володимир Іванов звернувся до керівників місцевих органів влади, комунальних господарств і підприємств із проханням тримати в належному стані всі колектори, що перебувають на їхньому балансі, каналізації, трубопроводи, а також зайнятися питанням очищення гирл річок, біля яких розташовані населені пункти.
Щодо погоди, то в Криму вже протягом двох днів середньодобова температура повітря піднімається вище нуля. Екстремальні морози припинилися і, як обіцяють синоптики, цієї зими більше не повернуться.