Якщо призначення Раїси Богатирьової на посаду віце-прем’єра — міністра охорони здоров’я особливих запитань не викликає, то стосовно звільнення Андрія Клюєва з посади першого віце-прем’єра та призначення його секретарем Ради національної безпеки і оборони існує чимало думок.

Приміром, народний депутат Анатолій Кінах (Партія регіонів) вважає, що саме великий досвід управлінської роботи А. Клюєва дозволить підвищити якість та ефективність діяльності РНБО. «Рада національної безпеки і оборони України — це конституційний орган, який очолює Президент держави. Вона має дуже важливе значення для виконання функцій захисту національної безпеки країни. Це також ефективний майданчик для розгляду всіх питань державного значення, і в першу чергу тих, що стосуються захисту й безпеки національних інтересів нашої держави. Адже саме РНБО розглядає рішення, які є пріоритетом із точки зору національної безпеки України», — сказав він. 
Натомість деякі експерти схильні оцінювати призначення А. Клюєва секретарем РНБО як «почесне заслання», тим паче що впродовж останніх років за цією посадою закріпилася саме така репутація. А серед причин, які призвели до такого кадрового рішення Президента, називають призупинення Єврокомісією надання допомоги Україні через нецільове використання коштів. Водночас у поширеному прес-службою партії «Батьківщина» повідомленні припускається, що причину останніх кадрових перестановок «варто шукати в нещодавньому корупційному скандалі, пов’язаному з підкупом депутатів Верховної Ради» та що розкриття цієї корупційної схеми «змусило владу замітати сліди» й «тому з публічної політики виводять ключових кураторів процесу скупки депутатів».
Інакше нове призначення А. Клюєва оцінив голова парламентського Комітету з питань нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко. «Очевидно, апарат РНБО замість проблем національної безпеки тепер вирішуватиме проблеми безпеки партії влади на виборах», — сказав він та припустив, що виборчий штаб Партії регіонів буде розгорнуто прямо на вул. Командарма Каменєва, де працює апарат РНБО.
Ще одна інтрига стосується призначення наступника А. Клюєва на посаді першого віце-прем’єра. Народний депутат Володимир Зубанов (Партія регіонів) у коментарі «5 каналу» серед можливих претендентів на цю посаду назвав Сергія Тігіпка, Валерія Хорошковського та Юрія Бойка і додав, що це також може бути хтось із голів облдержадміністрацій. Крім того, на цю посаду сватають першого заступника глави адміністрації Президента Ірину Акімову.
До речі, у вівторок із посиланням на обізнані джерела поширювалася інформація про можливу відставку міністра освіти, науки, молоді й спорту Дмитра Табачника та про ймовірне призначення на цю посаду Василя Кременя. Поки що ці чутки не підтвердилися, але все можливе.