У місті Жовті Води Дніпропетровської області ввели в експлуатацію новий полігон твердих побутових відходів (ТПВ). Це має розв’язати проблему вивезення та захоронення: щорічно полігон зможе приймати 70 тис. кубометрів сміття.

Досі в Жовтих Водах існувало тільки одне сміттєзвалище, яке не відповідало сучасним нормам захоронення ТПВ і було переповнене. Будівництво нового полігону почалося ще у 2004 році й було призупинене через брак коштів. Торік у рамках регіональної програми системи вивезення та утилізації побутових відходів для добудови виділили майже три мільйони гривень із держбюджету. Загалом об’єкт коштує 9,7 млн грн.

Новий полігон побудовано за сучасними санітарними нормами. На дні встановили спеціальний захисний шар та дренажну систему, що не дає можливості стічним водам потрапляти у прилеглий ґрунт. Облаштували котлован, автопід’їзд, збірник фільтрату, ванну для обмивання коліс, навіс-стоянку, внутрішні мережі господарчого водопроводу, зовнішнє освітлення. Придбали нову техніку. Голова Дніпропетровської ОДА Олександр Вілкул повідомив на відкритті полігону, що в області їх будують ще три: в місті П’ятихатки, селищі Широке та у Васильківському районі. Два полігони наразі проектують, а цього року почнуть будівництво для правобережної частини Дніпропетровська, Кривого Рогу та Криворізького району. 

На знімку: нова техніка для нового полігону.

Фото надане прес-службою облдержадміністрації.