Уперше в Україні створено студентське Інтернет-телебачення. Цей проект презентував Луганський державний інститут культури і мистецтва. Знання, отримані студентами в процесі навчання, втіляться в якісний медійний продукт, орієнтований на широку аудиторію.
Цього року вуз відзначить десятилітній ювілей. Студенти підготували десять проектів, один із яких тепер стане візитною карткою вузу.
На думку ректора інституту Валерія Філіппова, створення Інтернет-телебачення допомагає вирішити кілька важливих моментів навчального процесу. Кожен студент має реальний шанс спробувати себе в конкретній практичній діяльності, приміряти свою майбутню професію. Створюється полігон для студентської творчості, а це сприяє розвитку мотивації до навчання, якісному оволодінню обраною спеціальністю. На думку завідувача кафедри кіно- і телемистецтва Василя Дуніна, наявність інститутського телебачення дає змогу студентам уже з перших курсів опинитися в середовищі, атмосфері, властивій великим телекомпаніям. На інститутському телебаченні проходитимуть практику, а продуктом творчості стануть фільми й передачі для нового ТВ.
Керівник проекту Ірина Брук розповіла про передачі, які починають показувати по Інтернет-телебаченню. «Культтовари» — про останні новинки з життя культури, «Музон» — про музику та музикантів. Програма «Що кліпаєм?» розповість про студентів, які працюють над створенням кліпів, і покаже їхні роботи. «Головняк» — про те, як живе, що їсть студент і у що він одягається, «Відеотека» продемонструє кращі курсові й дипломні роботи. А передача «Бумаги.Net» розповість про літераторів, котрі стали відомі завдяки всесвітній мережі. Інтернет-телебачення співробітничає з усіма кафедрами вузу, тож палітра тем для створення програм — дуже велика.