У столичних храмах зросли ціни на різноманітні послуги. Наприклад, вінчання відтепер коштує 1 тис. грн., хрестини — 750 грн., хоча ще торік вони були на кілька сотень гривень нижчі. Навіть звичайні воскові свічки, які 2011-го можна було купити по одній гривні, тепер продають по дві. Доплачувати по 50—100 грн. просять і за заїзд на територію храму на авто, а також за фото- і відеозйомку, хоча раніше в багатьх місцях за це грошей не брали.
У Володимирському соборі ціни на таїнства взагалі вивішені на стіні. У «прейскуранті» докладно розписано, що за хрещення слід заплатити 200 грн., а за вінчання — 600. А якщо при цьому захочете фотографувати дійство або знімати на камеру, то потрібно доплачувати 50 і 100 грн. відповідно. Додатково слід купувати вино «Кагор», свічки. Й обов’язково не забути про пожертву за сповідь.
До Лаврських храмів можна заїхати на машині, заплативши за це 100 грн. У самій Лаврі теж встановлені розцінки на здійснення церковних таїнств. Тут пояснюють: це для того, щоб відвідувачі і віряни не запитували, скільки саме мають жертвувати. Тож розцінки — лише підказки.