За традицією до річниці виведення радянських військ з Афганістану заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, як учасник бойових дій, підтримав воїнів-афганців, що проходять лікування та реабілітацію в українському госпіталі для воїнів-інтернаціоналістів «Лісова поляна», який знаходиться у Пущі-Водиці.
Микола Томенко не один рік опікується цим медичним закладом. Протягом кількох років за його допомоги у госпіталь було передано різне сучасне медичне та діагностичне обладнання, спортивний інвентар для відпочинку і оздоровлення, автомобіль тощо. Як повідомили у пресс-службі Миколи Томенка, цього разу він передав книги для бібліотеки госпіталю та масажне крісло для кімнати реабілітації.
Заступник глави парламенту нагадав, що це єдиний спеціалізований госпіталь для афганців в Україні. Політик розповів, що спільними зусиллями вдалося переконати уряд та Міністерство охорони здоров’я виділити кошти на його ремонт. Водночас він додав, що цієї допомоги, на жаль, недостатньо для того, щоб забезпечити належний рівень лікування та комфортне перебування хворих в госпіталі. «На сьогодні госпіталь у Пущі-Водиці є єдиним місцем, де можуть зібратися, поспілкуватися та пролікуватися учасники бойових дій в Афганістані, а тому в питанні його переоснащення та реконструкції повинна здійснюватися системна державна підтримка та щоденна робота», — наголосив М. Томенко.
Отож як парламентарій Микола Томенко пообіцяв здійснювати відповідну роботу на законодавчому рівні. Він нагадав, що уряд пообіцяв у 2012 бюджетному році не лише не зменшувати, а й покращувати соціально-економічний стан учасників бойових дій в Афганістані та родин тих, хто загинув. «Дуже важливо контролювати виконання обіцянок влади у відповідних документах, які підписав уряд під час акцій протестів афганців і чорнобильців проти ліквідації пільг», — наголосив заступник Голови Верховної Ради.