З нагоди 23-й річниці виведення радянських військ з Афганістану голова депутатської фракції Народної партії у Верховній Раді України Ігор Шаров  звернувся до органів центральної влади та органів місцевого самоврядування із закликом координувати свої зусилля, спрямовані на поліпшення соціальної допомоги ветеранам Афганської війни.

«Місцева влада повинна знати поіменно кожного афганця, допомагати не лише їм, а й пам’ятати про членів родин загиблих, — сказав Ігор Шаров в інтерв’ю журналістам. — На рівні центральної влади ми повинні постаратися не тільки не допустити скорочення пільг для ветеранів, а й постійно працювати над удосконаленням форм соціальної підтримки цих людей».

На думку лідера фракції, держава за 23 роки не завжди повноцінно піклувалася про учасників бойових дій на території інших держав. «Нині, коли серйозна криза уразила світову економіку, ми  повинні думати про те, що в Україні мають вживати серйозних кроків з подолання кризи у відносинах між державою та громадянами, державна влада повинна повернути до себе довіру, демонструючи саме реальну турботу про людей, — зазначив Ігор Шаров. — Інакше не уявляю собі, як можна буде перебороти кризу, якщо держава почне заощаджувати на соціальному захисті своїх громадян».

Афганці сьогодні — це дуже відповідальні за долю своєї Батьківщини й солідарні люди, — впевнений народний депутат. — Фраза «я служив в Афганістані» викликає в нашому суспільстві повагу. На долю українців, які брали участь в Афганській війні, випало чимало випробувань. Я пишаюся тим, що в непростих 80-х роках служив у 103-й повітряно-десантній дивізії. І переконаний, що учасники бойових дій в Афганістані можуть успішно реалізувати себе в мирному житті й принести ще багато користі своїй Батьківщині. Головне — щоб Батьківщина пам’ятала про всіх своїх синів, — і про тих, котрим судилося загинути, і про тих, хто вижив і повернувся додому».