Відбулася зустріч Представника Президента України у Верховній Раді України, народного депутата України від Фракції Партії регіонів, першого заступника керівника групи з міжпарламентських зв’язків з Аргентинською Республікою Верховної Ради України Юрія Мірошниченка з Послом Аргентинської Республіки в Україні Лілою Ролдан Васкес де Муан.
На зустрічі обговорювалися напрями поглиблення українсько-аргентинських міжпарламентських зв’язків, а також широкий спектр питань, що становлять спільний інтерес наших країн, зокрема, співпраця в галузях міжнародної безпеки, сільського господарства, туризму тощо.
Посол Аргентинської Республіки повідомила, що готується візит до Аргентини міністра закордонних справ України та Голови Верховної Ради України, а також відвідати Аргентину запрошено Президента України.
Пані Васкес поінформувала, що Аргентинська Республіка виступила з ініціативою розпочати перемовини з Великою Британією стосовно проблеми Мальвінських (Фолклендських) островів.
Юрій Мірошниченко запропонував поглиблювати двосторонню співпрацю в економічній та гуманітарній сферах, враховуючи потенціал обох країн, а також численну українську діаспору в Аргентині. Учасники зустрічі домовилися продовжити робочі контакти в подальшому.
Прес-служба Представника Президента у Верховній Раді, народного депутата Юрія Мірошниченка.