У День Святого Валентина студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка провели на вулицях обласного центру акцію «Слухаю серцем». «Ми хочемо дізнатися, чи готові в нашому місті чути людину, яка звертається мовою жестів, і як наше суспільство реагує на таких людей, — пояснила напередодні завідувачка Центру реабілітаційної та інклюзивної освіти ЛНУ Ірина Клименко. — З кожним студентом працюватиме професіональний сурдолог, котрий допоможе іншим поспілкуватися з тими, в кого вади слуху. А говоритимуть цього дня вони про любов».
Ініціаторами акції стали одинадцятеро студентів із вадами слуху. На знак солідарності з ними решта студентів та викладачі університету вирішили цього дня замість звичайних фраз і рукостискань привітати одне одного освідченням у любові мовою жестів.
Дню Святого Валентина організатори акції надають глибокого соціального значення. До університету приїхали двадцять вихованців Луганського обласного ПТУ-інтернату для тих, хто має вади слуху, які взяли участь у святковому концерті і як артисти, і як глядачі.