Легка атлетика. Від міжнародного легкоатлетичного турніру «Samsung — Зірки жердини», який відбувся минулої суботи у донецькому Палаці спорту «Дружба», мало хто чекав високих результатів. Адже в рік Олімпіади значна частина спортсменів або пропускає важливі турніри, або виходить на них не в найкращій формі. Проте така ситуація додавала інтриги. Скажімо, в жіночому секторі розгорнулася запекла боротьба. Перше місце із результатом 4 метри 70 сантиметрів виборола Ірина Птачнікова з Чехії (національний рекорд). Другою стала дебютантка змагань кубинка Яріслі Сільва (4.60). А от третє місце вперше в історії змагань посіла українка — вихованка Спортивного клубу Сергія Бубки 18-річна Ганна Шелех (4.60), повторивши абсолютний рекорд України і встановивши національний рекорд для закритих приміщень.
Найкращим досягненням Ганни перед цим був результат 4.40. Здолавши рекордну висоту, дівчина не приховувала емоцій. «Торік я вже брала участь у цих змаганнях, але перехвилювалася, і в мене нічого не вийшло. Цього разу зібралася — і стрибнула», — зізналася рекордсменка.
Інша українська учасниця, Наталія Кущ, завершила турнір із результатом 4.40. Проте заслуговує на увагу сам факт її повернення після перерви до сектора для стрибків. Вона разом із чоловіком, також «жердинником» Максимом Мазуриком, виховує півторарічну доньку.
Найсильнішим серед чоловіків, як і торік, став француз Рено Лавіліньї, який із першої спроби подолав планку на висоті 5 метри 82 сантиметри. Друге та третє місця посіли представники Німеччини — Бйорн Отто (5 метрів 82 сантиметри з третьої спроби) та Мальте Мор (5 метрів 72 сантиметри).
«Хочу всіх привітати з прекрасним виступом. Спортсмени в напруженій боротьбі показали високі результати», — так оцінив підсумки турніру голова НОК України Сергій Бубка.
На знімку: Яріслі Сільва та Ганна Шелех (праворуч).
Фото автора.