До кінця лютого процес об’єднання політичних партій «Українська платформа» та УРП «Собор» буде завершено. Про це повідомив народний депутат Павло Жебрівський після закінчення Житомирської обласної конференції об’єднаної партії. Об’єднавчий з’їзд цих двох політсил пройшов третього грудня в Києві, на якому П. Жебрівського обрали головою партії Українська платформа «Собор». Житомирщина стала сьомим регіоном, де пройшла об’єднавча конференція.
Наша мета, сказав П. Жебрівський, створити правоцентристську політичну силу, яка сповідує національно-демократичну ідеологію, лібералізм із елементами консерватизму в економіці — сьогодні вже немає суто ліберальних або суто консервативних партій. Серед головних програмних засад — підтримка вітчизняного товаровиробника.
Правий центр, сказав він, має бути єдиний, щоб на вибори йшла дружна команда, а не десять колон. Тому ведуться перемовини з іншими правоцентристськими партіями. Адже сьогодні в жодної з цих політсил немає повноцінної команди в усіх областях України. Проблема невеликих осередків, зазначив П. Жебрівський, полягає в тому, що в Києві — керівництво, а на місцях наче є якісь члени партії, але живуть вони від виборів до виборів, а щоб заробити на виборній компанії, працюють на того, хто платить. Центр робить вигляд, що він цього не бачить, а на місцях вдають, що підкоряються центру. Саме тому, переконаний політик, партії мають створюватися на ідеологічних засадах. Адже без ідеології — це просто політичний проект, щоб прийти до влади, а потім — як Бог дасть.
Житомир.