Окружний адміністративний суд Києва відмовив Українській асоціації виробників феросплавів та іншої електрометалургійної продукції (УкрФА), що подала позов на Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України за відмову порушити спеціальне розслідування щодо збільшення імпорту феросплавної продукції, передає «Інтерфакс-Україна».

Як пояснив учора виконавчий директор Укрфа Сергій Кудрявцев на прес-конференції «Українська феросплавна галузь: підсумки 2011 року; перспективи на 2012 рік. Вплив ціни електроенергії на економічне становище феросплавних підприємств» у Києві, суддів цікавили не так питання, пов’язані з позовом про відмову МЕРТ проводити розслідування про зростання імпорту феросплавів, як рівень цін на реалізовану феросплавними підприємствами продукцію в Україні, а також питання, чи є виробники феросплавів монополістами.
На прес-конференції наводилися дослідження, згідно зо якими частка імпортних феросплавів в Україні за підсумками 2010 року становила 20,3%, а за підсумками 2011 року — 54,4%. Експерти вважають, що у випадку зростання імпорту продукції на рівні 5% і більше, а також завдання збитків вітчизняним виробникам норми СОТ припускають можливість проведення спеціального розслідування, що й потрібно робити в інтересах захисту українських виробників феросплавів.
...померли двоє травмованих гірників, за життя сімох борються лікарі
Йдеться про гірників шахти «Північна» державного підприємства «Дзержинськвугілля», які постраждали під час аварії 6 лютого. Як уже повідомляла наша газета, внаслідок раптового вибуху газоповітряної суміші один шахтар загинув, дев’ятеро отримали травми. У важкому та дуже важкому стані вони були доправлені до опікового центру. 
За життя семи потерпілих продовжують боротися лікарі. Для надання медичної допомоги гірникам уже виділено 200 тисяч гривень. «В опіковому центрі для наших шахтарів робиться все необхідне: проводиться інтенсивне лікування, вентиляція легенів, застосовуються барокамери», — розповів голова первинної профспілкової організації шахти «Північна» Віталій Воробйов.