Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов застеріг працівників ЗМІ, що жертвами «спецоперацій» на кшталт тієї, про яку на тижні, що минає, повідомили представники БЮТ, можуть стати не тільки парламентарії, а й журналісти. Про це він сказав у кулуарах Верховної Ради, коментуючи можливі наслідки скандалу, що виник після обвинувачення Р. Забзалюка на адресу І. Рибакова в політичній корупції, повідомляє прес-служба Партії регіонів.
«Якщо виникає подібний випадок, кожен депутат зобов’язаний написати відповідне звернення до Генеральної прокуратури, передати туди ж речові докази свого обвинувачення (у цьому випадку — гроші) і тільки після цього виходити до журналістів і коментувати свої дії», — пояснив він.
«Нічого цього зроблено не було. Складається таке враження, що все це — фарс. І, нарешті, найнеприємніше — ця «спецоперація», як її називає опозиція, нагадує дії НКВС. Я б радив журналістам бути обережнішими, оскільки не виключаю, що подібні провокаційні «спецоперації» можуть бути організовані стосовно вас», — підкреслив політик.
При цьому Олександр Єфремов зазначив, що йому не відомо про те, чи мав місце насправді факт передачі грошей між фігурантами корупційного скандалу. «Слава Богу, це не стосується нашої фракції і, дай Боже, ніколи не стосуватиметься, а те, що відбувається між депутатами з опозиції, — вочевидь не приклад кращих відносин», — додав він.
Відповідаючи на запитання про те, хто може бути зацікавлений у «перехопленні голосів», голова фракції Партії регіонів у парламенті О. Єфремов заявив: «У нас достатньо голосів для прийняття рішень у сесійній залі, щоб провести будь-яке рішення і без депутатів парламентської групи, про яку ви згадали».