До керівництва Качанівської колонії та пенітенціарної служби звернулися з проханням отримати від Ю. Тимошенко згоду на те, щоб до складу медичної комісії з її обстеження увійшли народні депутати від фракції «БЮТ- «Батьківщина» і «НУ—НС», медики за фахом.
Про це повідомив під час брифінгу лідер фракції «БЮТ-«Батьківщина» Андрій Кожем’якін (на знімку). Він підкреслив, що в МОЗ не бачать перешкод для запрошення до комісії народних депутатів, але зазначають, що для цього має бути згода самої Тимошенко. Парламентарій запевнив, що МОЗ готове приступити до виконання свого плану медичного обстеження екс-прем’єра у Качанівській колонії з проведенням лабораторних досліджень. Він також розповів, що в понеділок очікується приїзд в Україну іноземних медиків, котрі повинні будуть оглянути Ю. Тимошенко. Це два спеціалісти німецької клініки і п’ятеро канадійців.
Представники МОЗ, за словами А. Кожем’якіна, не висловили заперечень, щоб до складу комісії також увійшли представники Червоного Хреста.
Крім того, за інформацією фракції, Ю. Тимошенко наразі не збираються переводити в іншу камеру. Але якщо це таки відбудеться, фракція вимагатиме від влади перевести екс-прем’єра у більш зручну камеру.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.