Вирубки дерев у Боздоському парку — власне, єдиній відпочинковій природній оазі на лівому березі Ужа — сколихнули все населення Ужгорода і Закарпаття. Громадськість, екологи, патріоти міста забили на сполох, оскільки, на їхню думку, там під виглядом прочистки і наведення порядку почали вирубувати цінні породи дерев — платан, вишню, черешню... І реалізовувати зацікавленим комерційним структурам. Це набуло різко негативного розголосу.

Прокурор області Анатолій Петруня на прес-конференції так виклав фабулу цієї історії: до Ужгородської міської ради, як і до виконкомів кількох інших міст України, звернулася агенція з проведення в Україні чемпіонату з футболу, щоб для фанів облаштувати в обласному центрі майданчик розміром до двох гектарів, на якому б ці уболівальники мали змогу дивитися вечорами матчі на великих телеекранах. Спочатку міська влада Ужгорода хотіла віддати для цього Поштову площу, де традиційно проводяться концерти і де не треба великих затрат. Однак врешті-решт дійшли висновку, що це може тимчасово паралізувати життєдіяльність середмістя і всього обласного центру. Тому й вирішили обладнати майданчик у Боздоському парку навколо давно закинутого і зарослого чагарниками та кущами терну амфітеатру. Тим паче що поіржавіле залізяччя колишніх атракціонів можна буде порізати і здати на брухт, а за виручені й за старі дерева кошти — погасити заборговану працівникам парку зарплату.

Ідея цілком слушна. Проте, у самому ході цієї «операції» громадськість запідозрила корисливість і лукавство. Звернулися до екоінспекції. Щоправда, та, за словами прокурора області, «не виявила порушень». Тому, зважаючи на численні звернення громадян до ЗМІ й правоохоронних органів, Анатолій Петруня доручив природоохоронній прокуратурі додатково провести перевірку. І ось, як щойно повідомив кореспондентові «Голосу України» закарпатський міжрайонний природоохоронний прокурор Михайло Погоріляк, очолювана ним структура спільно з Державною екологічною інспекцією провела перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства комунальним підприємством «Парк культури та відпочинку Боздоський». Встановлено, що цим підприємством на підставі ордерів, виданих заступником міського голови, та актів обстежень проводилася вирубка аварійних і сухостійних зелених насаджень.

Однак працівники вказаного підприємства під час проведення вирубки незаконно зрубали три дерева породи «платан», які не були вказані в актах обстежень, чим заподіяно збитків у сумі 20847 грн.

Таким чином, прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконної рубки дерев на території об’єкта природно-заповідного фонду «Парк культури та відпочинку Боздоський» за ознаками злочину, передбаченого ст. 246 КК України. Кримінальну справу для організації проведення досудового слідства направлено до Ужгородського міськуправління міліції.