Весь обласний центр примудрилася поставити на вуха 11-річна дівчинка. А почалося з доволі поширеного нині шкільного конфлікту: у ЗОШ № 56 Херсона одна п’ятикласниця «позичила» в іншої дорогий мобільний телефон, який їй самій не могли купити батьки.

 

Ображена власниця зчинила скандал, до навчального закладу викликали матір винної, а її саму в підлітковому колективі охрестили злодійкою. Підозрюючи, що вдома їй теж буде непереливки, Оля (ім’я дівчинки змінено з етичних міркувань), просто не прийшла додому з уроків. На другий день стривожені батьки побігли до міліції, яка порушила кримінальну справу за підозрою в зумисному вбивстві.

Правоохоронці побоювалися, що дівчинка може загинути на вулиці від лютих морозів чи стати жертвою маніяка — адже під кінець минулого року у Херсоні один збоченець уже зґвалтував, а потім вкоротив віку 14-річній школярці. Тому день за днем півсотні міліціонерів планомірно прочісували Таврійський житломасив, в якому жила дівчинка. На кожному стовпі тут висіли оголошення про розшук з її кольоровим фото. Прискіпливо перевірялися підвали, горища, колодязі підземних комунікацій, квартири однолітків, але Оля наче випарувалася — ані сліду!

Та ось на третій день пошуків у кримінальній міліції у справах неповнолітніх пролунав телефонний дзвінок. Працівниця супермаркета «Оскар», розташованого на житловому масиві «Корабел», повідомила, що поміж стелажами вже кілька годин тиняється дівчинка, схожа на ту, що вона бачила на знімку в оголошенні. Співробітники КМСН приїхали перевіряти сигнал, і дійсно зустріли у супермаркеті зниклу безвісти п’ятикласницю.

Дівчинка почувалася цілком здоровою і навіть на голод не скаржилася, бо втамувала його... вкраденим печивом. Цікаво, що п’ятикласниця навіть відмовилася розказати дорослим, де і в кого знайшла прихисток, як провела останні дні: заявила, що це її особиста справа!

Для юної порушниці спокою міста все закінчилося добре: поверненням у родину та спілкуванням з правоохоронцями. В міліції її взяли на облік як схильну до бродяжництва.