Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида спільно з в. о. голови облради Андрієм Сербайлом та ректором Ужгородського національного університету Миколою Вегешем перерізали символічну стрічку під час відкриття оновленого басейну спорткомплексу «Буревісник». Також в урочистій події взяли участь викладачі та студенти.

Капітальний ремонт басейну було внесено до обласної програми розвитку фізичної культури та спорту. Торік на будівельні роботи виділили 3 млн. грн. Змонтували нову систему вентиляції критого басейну та душових, повністю замінили систему очищення, циркуляції та підігріву води, полагодили ванну басейну. Реконструювали внутрішню систему опалення, відремонтували душові та роздягальні, замінили вікна, електропроводку та сантехніку. Ще 382 тис. грн. витратили на зведення автономної електричної котельні. Басейн працюватиме цілий рік. Це важливо, бо раніше його могли використовувати тільки під час опалювального сезону.

— Оновлення ми починали з умовою, що протягом першої половини дня тут займатимуться студенти та учні спортивних секцій з водних видів спорту. Ще 4—5 годин будуть «комерційними». Тобто кожен ужгородець, маючи відповідну довідку та сплативши символічну суму, зможе прийти поплавати, — сказав Олександр Ледида. 

Особливо радіють із цього приводу студенти. За словами ректора вишу, протягом останнього десятиліття жодної копійки на розвиток спорту в університеті не виділялося. Факультет фізичної культури і спорту завжди залишався останнім, 18-м, у списку.

Довідка ОДА

У басейні «Буревісника» можна займатися всіма водними видами спорту. Його довжина — 25 метрів, ширина — 14, найбільша глибина — 4,5 м. Об’єм ванни — 870 кубічних метрів. Є шість плавальних доріжок, максимальне навантаження — 60 осіб на годину. Нині в Ужгороді працюють шість басейнів різних форм власності. Із них два — комунальні, що діють на базі освітніх закладів. Тут займаються організовані групи дітей віком 10—16 та 5—11 років.

— Дуже багато залежить від того, чи любить спорт людина, котра перебуває при владі. Нам дуже пощастило, що керівник області Олександр Ледида і його заступник Іван Качур прихильні до спорту. Збіглися бажання університету та обласної влади оновити басейн, — сказав ректор Микола Вегеш.

Незабаром на Закарпатті можуть спорудити ще три плавальні басейни. Подано відповідні пропозиції для проекту державної цільової програми розвитку фізичної культури та спорту в Україні на 20120—2016 рр.

Ужгород.

Під час відкриття басейну Олександр Ледида вручає подяку голови ОДА директору ТОВ «Агрікалчерел-МіТ», керівникові будівельників, які здійснили ремонт об’єкта, Василю Королю.

Фото надане прес-центром облдержадміністрації.