Менш ніж за чотири місяці до початку Євро-2012 суперник збірної України залишився без головного тренера. Як повідомляє агенція АР, на рішення знаменитого італійського фахівця вплинуло невдоволення діями Футбольної асоціації Англії, яка позбавила оборонця Джона Террі капітанської пов’язки за участь у скандалі на ґрунті расизму. Зустріч Капелло з представниками асоціації тривала понад годину, і на ній було прийнято відставку тренера.
«Позбавивши Террі звання капітана збірної, Футбольна асоціація Англії неприпустимим чином втрутилась у справи, котрі стосуються компетенції тренера команди, — прокоментував своє рішення сеньйор Капелло. — Асоціація образила мене і завдала шкоди моєму авторитету. Найбільше зачепило і змусило мене прийняти таке рішення те, що хвалене англійське почуття справедливості на цей раз дало збій. Адже людина невинна, поки її провина не доведена. А у випадку з Террі ухвалено рішення, яке істотно вплине на колектив збірної.
Я ніколи не терпів таких втручань у справи команди. Тому після того, як певну лінію перетнули, мені легко було визначитися зі своєю позицією і прийняти рішення», — цитує італійця Іtalpress.