Президент Віктор Янукович звільнив Михайла Єжеля з посади міністра оборони та призначив на цю посаду Дмитра Саламатіна . Відповідні укази розміщено на офіційному сайті глави держави. Нагадаємо, що про можливу відставку М. Єжеля йшлося впродовж останніх двох років. Сприяв цьому, зокрема, й скандал з комерційною структурою, якій Міноборони заборгувало кошти за постачання продовольства солдатам.
Представляючи учора нового міністра оборони, Президент зауважив, що міністерство та Генеральний штаб Збройних Сил України мають спільно підготувати реалістичну концепцію радикального та ефективного реформування української армії. Головним результатом якої, за словами глави держави, має стати створення компактних і ефективних Збройних Сил, здатних захистити національні інтереси України.
«У найближчому майбутньому очікую на конкретні результати. Час розмов про військову реформу сплинув. У своїх практичних справах можете розраховувати на мою всебічну підтримку», — сказав Президент, звертаючись до новопризначеного міністра оборони.