Під час підготовки проекту Кримінально-процесуального кодексу до другого читання мають бути враховані всі прогресивні пропозиції від народних депутатів, заявив на брифінгу лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов. Він висловив думку, що під час обговорення законопроекту в сесійному залі на поведінку депутатів з опозиційних фракцій впливав... повний місяць. Зокрема, політик здивований, що під час обговорення Кримінально-процесуального кодексу багато хто з парламентаріїв, навіть не прочитавши документа, виступав з його різкою критикою, наводячи аргументи, які зовсім не відображені в законопроекті й не мають під собою жодної підстави.

«Цей документ готувався кращими фахівцями нашої держави, він пройшов відпрацювання в інститутах Євросоюзу й одержав позитивну оцінку ПАРЄ, — підкреслив О. Єфремов. — У тім, що цей закон потрібний для нашої держави, як повітря, не сумнівається ніхто. Жодні особисті питання не можуть стояти на шляху розвитку нашої держави. За оцінками експертів і фахівців, він має прогресивний характер, там закладено більшість норм, які обмежують дії правоохоронних органів і стають на бік обвинувачуваного, прийняття цього документа стане проривом до формування нашого юридичного поля».

Коментуючи призначення нового міністра оборони України, лідер регіоналів висловив думку, що заміна міністра була спричинена двома чинниками. По-перше, в багатьох європейських та інших розвинених країнах військове відомство очолює цивільна особа. По-друге, у Міноборони накопичилося дуже багато проблем, які потребують оперативнішого розв’язання.

О. Єфремов негативно оцінив скандал між депутатом Р. Забзалюком і депутатською групою «Реформи заради майбутнього», запевнивши, що фракція Партії регіонів не має до нього жодного стосунку. Адже йдеться про те, що один депутат, обраний за списками БЮТ, обвинувачує іншого депутата, також обраного від БЮТ, нібито в хабарництві. «Неприємно, що серед опозиційних депутатів постійно відбуваються такі дії, обвинувачують когось у чомусь, вішають один на одного ярлики, — сказав О. Єфремов. — Слава Богу, в нашій фракції такого немає і ми такого не допустимо».

Політик також підкреслив: якщо закон було порушено, то депутат повинен іти не на прес-пойнт, а писати відповідну заяву в Генпрокуратуру, яка має відреагувати. І тільки тоді пояснювати журналістам свої вчинки.