Прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу за трьома частинами — 2-ю, 5-ю і 15-ю ст. 185 Кримінального кодексу України, кваліфікуючою ознакою якої є вчинення злочинів у складі організованої злочинної групи.
Злочинну групу з 14 осіб очолював депутат Охтирської міської ради шостого скликання. Своєю «діяльністю» вона обрала «експропріацію» нафтопродуктів із нафтопроводів, прокладених на території Сумської та Харківської областей. «Екіпірувавшись» необхідним спецобладнанням — електрозварювальними апаратами, кульовими кранами, транспортом, ємкостями для перевезення нафти, охтирські «опришки» пішли на діло: зайнялися врізанням у нафтопроводи та відбиранням із них нафтопродуктів. У такий спосіб за вересень—листопад 2011 року злочинці викрали з трьох нафтомагістралей «Охтирканафтогазу» близько 250 тонн нафти загальною вартістю на 1,7 мільйона гривень.
Рішенням Охтирського міжрайонного суду чотирьох підозрюваних у скоєнні злочину взято під варту, чотирьом обрано запобіжний захід — підписку про невиїзд, двом — у вигляді застави. А ще чотирьох на чолі з ватажком, які втекли, — оголошено у всеукраїнський розшук. Слідство у справі триває.
 
Сумська область.