Під загрозою знаходиться існування здравниці для талановитих спортсменів Херсонщини. Спортивно-оздоровча база «Зміна» Вищого училища фізичної культури Херсона, розташована в кримському селищі Понизівка (вона постійно приймає на тренувальні збори як спортсменів-початківців, так і чемпіонів України, Європи та світу), сильно постраждала від буйства стихії. Після недавніх морозів і снігопадів, коли температура на Південному березі Криму знижувалася до незвичних тут мінус 14 градусів Цельсія, в «Зміні» лопнув утеплений (!) надземний водогін, що постачає питну воду в житловий корпус на 400 місць. У самому корпусі сніг продавив дах, а на відомчому пляжі здравниці розігрався шторм силою у шість балів, що зім’яв огородження зі сталевих леєрів. До цього, 2006 року, після таких само сильних морозів, на базі вийшла з ладу система опалення, яку дотепер не відновлено через відсутність коштів.

Керівник «Зміни» Сергій Єфанов каже, що на найневідкладніші ремонтні роботи тепер необхідно понад триста тисяч гривень. А на комплексне відновлення опалення, водогону, ремонт внутрішніх комунікацій, перекритих крижаними «пробками», буде потрібно не менше мільйона гривень. Складність, однак, ще й у тому, що Вище училище фізичної культури фінансується з бюджету Херсонської обласної ради, а його тренувальна база є комунальною власністю міста Ялти. «Кузня чемпіонів» орендує її понад двадцять років, і весь цей час не може «пробити» питання про передачу об’єкта в комунальну власність області для його повноцінної реконструкції, створення власних очисних споруджень, відновлення системи опалення.
Дирекція ВУФК за підтримки керівництва Херсонської обласної державної адміністрації знову звернулася тепер уже до нового глави уряду АР Крим, Анатолія Могильова, із проханням прискорити передачу багатостраждальної здравниці — поки є, що передавати.