Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко заявив, що високопосадовці, а тим паче такого рівня, як Голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим, повинні знати та виконувати Конституцію України. Так 
М. Томенко прокоментував на власному сайті інформацію про висловлене главою кримського парламенту Володимиром Константиновим обурення тим, що органи центральної влади направляють кореспонденцію на адресу кримської влади українською мовою.
М. Томенко нагадав, що відповідно до статті 10 Конституції України, «Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України». Він також наголосив, що «принцип державності мови, звісна річ, поширюється на політичних діячів і державних службовців, які працюють на всій території України». А відповідно до статті 134 Конституції України Автономна Республіка Крим є «невід’ємною складовою частиною України і в межах повноважень, визначених Конституцією України, вирішує питання, віднесені до її відання».
На переконання заступника глави парламенту, такі заяви В. Константинова свідчать про відсутність у нього етики не лише як високопосадовця, а й етики громадянина України. «Я сподіваюся, що голова парламенту Криму не має подвійного громадянства і є громадянином України, тому із міркувань етики громадянина України він мусив би поважати і шанувати державну мову держави, в якій він є одним із високопосадовців», — наголосив М. Томенко.
Він також зазначив, що такого рівня посада, безперечно, вимагає знання державної мови, а тому подібні висловлювання є не просто недоречними, а й некоректними та зневажливими до української держави та Конституції України. «У нього є лише одна альтернатива: або поважати Україну, її Конституцію, або повертатися у бізнес, де немає вимог до знання державної мови», — додав М. Томенко.