Народний депутат Роман Забзалюк заявив, що увійшов до депутатської групи «Реформи заради майбутнього» з метою розслідувати правдивість інформації про наміри розколоти «БЮТ-«Батьківщину». Про це під час брифінгу розповів сам парламентарій.

«По суті, ці неповні два місяці я формально числився у так званій групі «Реформи заради майбутнього», однак фактично ніколи не виходив з лав партії «Батьківщина» та її фракції. Річ у тім, що керівництву партії «Батьківщина» стало відомо про підготовку правлячого режиму до фальсифікацій на виборах та чергових спроб дискредитації нашої політичної сили», — сказав він. За словами парламентарія, йдеться не лише про посилення спроб психологічно знищити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших екс-посадовців, які перебувають за гратами, а й про плани розколоти «БЮТ-«Батьківщину», у тому числі шляхом висмикування її членів через залякування, шантаж і підкуп. «Керівництво партії і фракції прийняло рішення запобігти таким провокаціям, унеможливити такі корупційні злочини, а найголовніше — пролити світло на плани та мотиви утворення «метастази» у Верховній Раді України. Це відповідальне завдання було доручено мені», — підкреслив Р. Забзалюк.

Народний депутат продемонстрував під час брифінгу аудіозапис, на якому чути голос, схожий на голос керівника групи «Реформи заради майбутнього» Ігоря Рибакова. «За зраду виборців та продаж своєї політичної сили пропонуються шалені гроші. Йдеться про суми у розмірі 500 тисяч доларів одразу, потім щомісяця зарплата 20—25 тисяч доларів, плюс додаткові надбавки за активну брехню проти «Батьківщини» та опозиції. На завершення гарантується бонус за службу господарю в розмірі 500 тисяч доларів», — розповів Р. Забзалюк.

Він також повідомив, що за перехід до депутатської групи «Реформи заради майбутнього» отримав 450 тисяч доларів, але після оголошення цієї схеми не збирається цю суму повертати. «Ці гроші будуть спрямовані на проведення роз’яснювальної роботи серед виборців», — сказав він.

Тим часом у депутатській групі «Реформи заради майбутнього» спростовують інформацію про передачу Р. Забзалюку 450 тисяч доларів за вступ до групи. Про це, за повідомленням «Української правди», заявив представник групи Володимир Каплієнко. За його словами, наприкінці грудня минулого року «християнин і громадянин України Роман Забзалюк звернувся до групи з уклінним проханням допомогти йому в лікуванні, яке треба було провести в іншій країні, виходячи з того, що його товариші йому відмовили».

«Ми вирішили йому допомогти — допомога була колективною. Я не знаю, що це за цифра 450 тисяч, ми говорили про лікування в Ізраїлі, йшлося про суму трохи менш ніж 100 тисяч і ми скидалися хто скільки міг», -сказав В. Каплієнко та назвав заяву Забзалюка провокацією.

Утім, сам Р. Забзалюк, спростувавши інформацію про те, що начебто просив кошти у групи «Реформи заради майбутнього», заявив, що наполягає на створенні у Верховній Раді тимчасової слідчої комісії для розслідування оприлюдненої ним інформації.