Під час перевірки дипломів працівників Львівської міськради претензії з’явилися до семи осіб. Частина з них відразу звільнилися з обійманих посад, решта — за згодою сторін. У центрі скандалу опинився навіть секретар міськради.
З’ясувалося, що чиновник здобув вищу освіту за один рік у Луцькому інституті розвитку людини. Диплом бакалавра йому було видано 24 червня 2011 року, але за кілька років до того, під час виборних кампаній він писав, що у нього вища освіта. В автобіографії чиновника значилося, що той протягом 1980—1985 років навчався в торгово-економічному інституті. Записи про те, як пише видання ZAXІD. NET, близьке до міського голови Андрія Садового, збереглися в Центральній виборчій комісії та у Львівській міській виборчій комісії. Під час перевірок дипломів записи про навчання в торгово-економічному інституті несподівано зникли.
«Законом не передбачено. Я можу мати хоч два класи церковно-приходської школи», — ось так прокоментував дипломний скандал секретар міськради Василь Павлюк, який вважає, що не порушив жоден закон.
Не пригадують студента Василя Павлюка й у Львівському торгово-економічному інституті, а нині — торговій академії. Конфлікт з дипломом виник після того, як почали вести мову про зміщення з посади міського голови Андрія Садового. Першим претендентом на крісло в. о. називали саме Василя Павлюка.
 
Львів.