У Нікополі люди врятували від загибелі лебедину пару. «Вранці у пожежну частину від членів гаражного кооперативу надійшло повідомлення про те, що за 400 метрів від берега пара лебедів потрапила в крижаний полон, — розповів журналістам начальник місцевої рятувальної станції на воді Олег Омелянчук. — Про це повідомив черговий пожежної частини. Ми одразу підняли на машину човен і виїхали за адресою».
В операції брали участь Володимир Бондаренко, Микола Кучерявий, Дмитро Карпенко і Юрій Кантор. Кажуть, їм дуже допомогли теплі водолазні костюми, які торік закупила для станції Нікопольська міськрада.
Далеко від берега побачили лебедів, оточених кригою. Схиливши голови одне до одного, птахи ніби прощалися. Не даремно в народі кажуть:  лебедина вірність...
Розчулені картиною рятувальники підійшли на човні зовсім близько, зламавши восьмисантиметровий лід. Птахи їх зовсім не злякалися. Звільнені з полону, вони радісно скрикнули й піднялися в небо — полетіли убік Олексіївської затоки. Відомо, що білі лебеді гніздяться біля села Олексіївка. На зиму вони відлітають у теплі краї. Хто знає, що змусило цю пару залишитися...
Жовтоводський «Ландик» у МНС уже не працює
Таке продовження одержав скандал у Дніпропетровській області, який обговорюють жителі невеликого містечка Жовті Води.
А все почалося з відеоролика, розміщеного в Інтернеті, де чудово видно, як співробітник місцевого управління МНС б’є й ображає дівчину. Він називає себе царем міста, який тримає міліцію, наркобізнес і взагалі вирішує всі питання. Віталій Шостак навіть обіцяє вбити дівчину, привести наркоманів, які посадять її на голку і заразять СНІДом.
Бійку зняла веб-камера, встановлена на ноутбуці. Відео потрапило в Інтернет, а в міліцію надійшла заява від постраждалої. Але наступного дня дівчина її забрала і зникла з міста. За словами міліції, вона не хоче розслідування інциденту. Не виключено, що цю історію в Жовтих Водах могли зам’яти, але недооцінили сили Інтернету. Кажуть, батько кривдника очолює місцеве сільгосппідприємство і має зв’язки в міліції. Як повідомили в Головному управлінні УМВС України в Дніпропетровській області, інформація про злочин була зареєстрована у Жовтоводському місцевому відділі міліції. Співробітника місцевого управління МНС Віталія Шостака звільнено з посади.