Вибух газоповітряної суміші стався у шахті «Північна» державного підприємства «Дзержинськвугілля» під час проведення вибухових робіт на горизонті 1160 метрів. На той момент під землею перебувало 136 осіб. Аварія заскочила на небезпечній дільниці 10-х робітників, повідомили у прес-службі профспілки працівників вугільної промисловості України. Потерпілих на-гора підняли гірничорятувальники. Шахтарів доправили до хірургічного відділення міської лікарні. На жаль, по дорозі до медзакладу помер від отриманих травм та опіків 55-річний майстер-підривник. У його колег діагностовано опіки різного ступеню тяжкості — від 30% до 70 % поверхні тіла. Інші робітники, які працювали під час вибуху, піднялися на поверхню самостійно і не отримали ушкоджень. Роботу шахти призупинили, спеціально створена комісія з’ясовує причини аварії.
Минулого тижня на шахті імені Калініна ДП «Донецька вугільна енергетична компанія» загорілися дерев’яні кліті у виробці. Там працювали 73 особи, у тому числі на аварійній дільниці — 22. Жертв і потерпілих немає. Однак протягом кількох днів подолати пожежу не вдалося.
За словами технічного інспектора праці об’єднаного територіального комітету профспілки працівників вугільної промисловості Олександра Кошпармака, у виробці продовжують горіти дерев’яні кліті, залишки лісоматеріалів, вироблений простір сильно задимлений. «Відкритого вогню немає, але повністю подолати вогонь так і не вдалося, навіть за допомогою спецзасобів, — зазначив інспектор. — Тому прийнято рішення ізолювати дільницю бетонними перемичками і таким чином припинити доступ кисню, що призведе до повного самопогашення пожежі».