Дві великі аварії на теплотрасах сталися в Краматорську (Донецька область). Після пориву лінії неподалік від ТЕЦ, яка опалює місто, комунальники злили теплоносій із системи та розпочали ремонт.
Унаслідок цього центр — понад 130 будинків та соціальні об’єкти — залишився без тепла. Аварію ліквідували пізно ввечері, але щойно почали заповнювати мережі, як стався новий порив. Тому ночувати мешканцям деяких будинків довелося в холоді: за вікном було до мінус 20 градусів. Опалюють приміщення городяни за допомогою електрообігрівачів, і електромережі не витримують підвищеного навантаження. Деякі власники квартир у вівторок скаржилися на замерзлі та виведені з ладу батареї. Тепер ремонтувати їх доведеться за власний рахунок. На час, коли інформація готувалася до друку, ліквідація аварії тривала. Після усунення пориву комунальники обіцяли почергово підключати будинки до тепла.
Через аварію припинено заняття в школах і машинобудівній академії, не працюють дитсадки. Критична ситуація склалася в лікарні, яка потрапила в зону ризику: електрообігрівачів не вистачає для того, щоб підняти температуру до нормальної. Особлива увага прикута до дитячої лікарні. За словами начальника міського відділу охорони здоров’я Ігоря Михайлова, у закладі перебувають 133 пацієнти, в тому числі — 23 новонароджені. На ранок вівторка температура повітря в палатах була 18—20 градусів, у відділенні новонароджених — 22 градуси. Однак медики мали намір виписувати тих дітей, які можуть продовжити лікування вдома.